Ce poate învăța școala de stat de la școala privată – Interviu cu Simona Baciu, fondator Transylvania College
30 Iul

Ce poate învăța școala de stat de la școala privată – Interviu cu Simona Baciu, fondator Transylvania College

Pentru a evolua continuu este important să învățăm unii de la ceilalți. De prea multe ori exemplele pozitive ne sunt doar la un click distanță, dar poate nu știm unde să le găsim. Pentru România ar fi ușor dacă am privi mai mult la ce funcționează deja pentru alte țări dezvoltate și mai apoi să implementăm cele mai bune practici într-un mod adaptat la nevoile noastre.

În interviul de astăzi, stăm de vorbă cu Simona Baciu, fondatorul și președintele școlii private Transylvania College, care la începutul anului a primit „Lifetime Award” din partea Consiliului Școlilor Britanice Internaționale, pentru mai mult de 20 de ani de implicare în mediul educațional. Școala privată creată de familia Baciu poate fi un model pentru școlile publice din România, de aceea ne bucurăm să împărtășim viziunea fondatoarei privind viitorul educației.  Read more »

Ghid pentru liceeni și absolvenți – Cum să ajungi un profesionist în domeniul tău
23 Iul

Ghid pentru liceeni și absolvenți – Cum să ajungi un profesionist în domeniul tău

limonada la munteImaginează-ți că ești la munte, într-o zi însorită de vară, pe tereasa unei cabane frumoase înconjurată de brazi, care are o curte spațioasă și gazon imaculat. Te relaxezi într-un scaun care se leagănă și servești o limonadă dulce și răcoroasă. Langă tine este un profesionist, care reprezintă modelul tău de succes în carieră. Sunteți doar voi doi. Nimeni nu vă deranjează în următoarea oră, însă mai apoi nu vei mai avea șansa să întâlnești această persoană pentru tot restul vieții tale. Ce întrebări i-ai adresa? Ce sfaturi i-ai cere?

Cu toții cred că ne-am dori o astfel de ocazie.

Am întrebat profesioniștii care oferă cursurile online din proiectul #nuamfostde10 care au fost cele mai importante surse de dezvoltare și învățare profesională pe care le-au folosit din afara sistemului de învățământ și cum i-au ajutat acestea să aibă succes în carieră.

Îți oferim răspunsurile lor în cele ce urmează, iar în plus, îți arătăm 5 pași pentru a ajunge un profesionist în domeniul tău și te învățăm ce trebuie să faci la fiecare din acești pași.  Read more »

80 de burse în valoare de peste 51.000 de euro la cursuri online pentru absolvenții de la BAC care nu au luat 10
11 Iul

80 de burse în valoare de peste 51.000 de euro la cursuri online pentru absolvenții de la BAC care nu au luat 10

Călin Biriș - fondatorul programului #nuamfostde10

Călin Biriș – fondatorul programului #nuamfostde10

Antreprenorul clujean, Călin Biriș a lansat platforma #nuamfostde10, o inițiativă adresată absolvenților de liceu care nu au luat 10 la BAC anul acesta, însă iubesc educația pe termen lung și își doresc să devină profesioniști performanți, cu rezultate practice în domeniile spre care tind.

Eu #nuamfostde10 la BAC, însă cu toate acestea sunt un profesionist în domeniul meu. Atunci când vorbim despre educațietrebuie să fim mai buni doar decât propria persoană. Presiunea de a fi mai buni ca ceilalți pe termen scurt, să fim de 10, trebuie să fie inlocuită cu dorința de a deveni profesioniști performanți, cu rezultate practice. Este excelent sa iei nota maximă, notele sunt importante pentru autoevaluare și admitere la studii superioare, însă ce contează cel mai mult este dorința de a ajunge un specialist dedicat, indiferent de meserie. Prin proiectul #nuamfostde10 doresc să transmit un mesaj tinerilor absolvenți: ne dorim profesioniști bine pregătiți, care rămân în țară și care iubesc educația pe termen lungspune Călin Biriș, inițiatorul proiectului.

80 de burse in valoare de peste 51.000 de euro

România este pe locul 3 în lume privind problema ocupării posturilor vacante. 72% dintre companii au dificultăți în a-și găsi angajați, doar Japonia și Taiwan o duc mai rău ca noi, conform unui studiu ManPower Group din 2016. Acest lucru se întamplă datorită migrației populației și lipsa profesioniștilor.  Read more »